Podmínky adopce

V případě, že budete mít zájem o osvojení jednoho z našich svěřenců, je nutné splnit pár jednoduchých podmínek. Ctíme zásadu, že nikdy neudáváme za každou cenu. Hledáme domovy, které budou našim kočičkám vyhovovat. Vzhledem k tomu, že je mnohokrát taháme hrobníkovi z lopaty, velmi nám záleží, kde skončí.

1. Věk minimálně 18 let, platný občanský průkaz. Žadatel musí být zároveň osvojitel – nový majitel kočky. Přes třetí osobu kočku nevydáme.
  2. Krmení minimálně průměrné kvality – žádný Whiskas, Friskies, Propesko, Prevital a další supermarketová krmiva, která by ohrozila zdraví kočky. Neznamená to, že požadujeme, aby noví majitelé krmili luxusním drahým krmivem. Dobře se dá krmit i poměrně levně. Rádi poradíme to nejlepší možné krmivo dle vašich finančních možností.
  3. Bezpečné prostředí – u koček zvyklých pouze uvnitř či koček postižených to znamená výhradně bytové prostředí se zabezpečeným balkonem a okny. To znamená buďto vše zasíťováno nebo zamezení přístupu kočky k otevřenému oknu a na balkon. Kočky, které mohou být polovenkovní, budou vydány pouze do baráčku, který není hned u hlavní silnice. Jako ryze venkovní kočky s přístupem maximálně do kůlny vydáme pouze dospělé plaché kočky.
  4. Respektování povahy a přirozenosti kočky – koťata v 90 % případů nikdy nevydáme jako jedináčka, tedy pouze ve dvojicích nebo k dalšímu zvířeti. Stejně tak kočky samotářky nevydáme do kočičí party. Kočky bojácné nevydáme do živé rodiny s malými dětmi. Nejsou to nějaké bůhvíjaké výmysly, abychom odradili zájemce – jde zde především o to, aby kočka byla šťastná a spokojená.
  5. Vlastnictví vybavení nutného pro chov kočky – nejde o nic složitého ani luxusního. Bytové kočky potřebují alespoň jedno škrabadlo, záchod, misky na vodu a krmení, pár hraček. Důležitá je také uzavíratelná přepravka s pevným dnem. Pokud přijedete bez přepravky, kočku vám nevydáme.
  6. Zodpovědnost za osvojené zvíře – pokud si od nás adoptujete kočku, je nutné myslet na to, že nejsou jen radosti, ale také povinnosti. Pokud onemocní, je nutné poskytnout jí veterinární ošetření. Pokud se jí stane úraz, náklady se mohou vyšplhat i do tisíců. Proto si dobře rozmyslete, zda se dokážete o kočku postarat se vším všudy. Dobře si rozmyslete, zda jste připravení se o kočku nadále starat i pokud dojde ke změně životní situace jako stěhování, rozchod s partnerem čí těhotenství. Ač naše bývalé svěřence přijmeme zpět jakmile je to možné, každá taková změna je pro ně obrovským stresem. A stres kočky dokáže zabít, proto je toho chceme uchránit, pokud to jen jde.