Pomozte nám pomáhat

Chtěli byste nám pomoci, ale nevíte jak? Je velké množství možností, jak lze přispět svou troškou do mlýna.

1) Adopce

Největší pomocí pro nás je, pokud se povede ‘udat’ jednoho z našich svěřenců. Na jeho místo totiž čekají desítky opuštěných koček, kterým nemůžeme pomoci, dokud se místo neuvolní.

2) Dočasná péče

Pokud máte místo pro další kočku, ale nevíte co bude za rok, dva nebo nemáte finance na péči o ní, je pro vás dočasná péče skvělou volbou. Na vás je péče o kočku se vším všudy – hlavně mazlení 🙂 Ale také navštívení veterináře v případě nutnosti. Na nás pak je finanční stránka – krmení, stelivo i veterinární výdaje. V případě, že budete mít o dočasnou péči zájem, stačí nás kontaktovat a domluvíme se dále.

3) Virtuální adopce

V případě, že už máte u vás doma přeplněno nebo kočku mít nemůžete, je zde možnost stát se adoptivním rodičem na dálku. Virtuálně adoptovat si můžete jakéhokoliv našeho svěřence, ať už jsou k adopci nebo v karanténě či léčení. Stačí si nějakou kočku vybrat a kontaktovat nás a domluvíme se dále.

4) Finanční příspěvek

Jsme vděční za jakýkoliv, byť sebemenší příspěvek na náš transparentní účet. Možná se vám zdá 50,- Kč jako málo, ale kapka ke kapce dá nakonec nekonečný oceán 🙂

5) Materiální příspěvek

Pokud máte doma přebytečné ‘kočičí věci’, i za ty jsme velmi vděční. Vždy je však lepší se předem informovat, jestli budeme tyto věci potřebovat – jsou chvíle, kdy máme určitých věcí prostě přebytek, v takovém případě vás pak odkážeme na jiný útulek – je škoda, aby se u nás válelo například třicet misek, když jinde by je potřebovali.

Obecně stále potřebujeme:

• Krmivo – zde prosíme spíše o kvalitnější – dostávají se k nám kočky ve špatném stavu a tak je nemůžeme zatěžovat špatným krmivem, ohrozilo by to jejich zdravotní stav. Supermarketové krmivo (Whiskas, Friskies, Propesko…) směřujeme venkovním toulavým kočkám.
    • Granule:
      • Nutrilove
      • Feringa
      • Wild Freedom
  • Potřeby pro kočky – stelivo (hrudkující), nezničené WC, lopatky, hračky, škrabadla
  • Úklidové prostředky – hadry, rukavice, mycí prostředky, papírové utěrky, vlhčené ubrousky
  • Do karantény – latexové rukavice, dezinfekce na prostředí, dezinfekce na ruce, savé podložky, ručníky
  • Výrobky do aukcí a stánků – tady se meze nekladou 🙂 Opravdu cokoliv, ať už jde o šantové/kozlíkové polštářky nebo dřevěné figurky, dětské hračky či oblečení (v dobrém stavu).

6) Propagace na sociálních sítích

Ač se to nezdá, jednou z největších pomocí je pro nás sdílení na Facebooku. Takto se získává velká část nových majitelů, podporovatelů a přispěvatelů. Samozřejmě čím více ‘sdílečů’ tím lépe – za každé jedno sdílení jsme moc vděční!